E-signering
Signera dokument elektroniskt

Denna artikel går igenom hur du signerar dokument med Docue.

Minnie Barnaby avatar
Skrivet av Minnie Barnaby
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Docue gör det möjligt att signera dokument elektroniskt, vilket sparar tid och papper. I den här artikeln guidar vi dig genom processen att signera ett dokument elektroniskt.

Signeringsmetoder

Det finns två olika metoder för att signera ett dokument med Docue:

• Touchscreen-signatur: Signaturen ritas på skärmen på en mobil enhet med fingret eller musen.

• Säker elektronisk identifiering (eID): Signaturen görs med hjälp av BankID (detta är för närvarande endast tillgängligt för användare i Sverige och Finland).

Signeringsinställningar

När du har slutfört ditt dokument och valt en signeringsmetod kan du välja att ställa in följande signeringsinställningar:

• Förfallodag: Om dokumentet inte har signerats inom utgångsdatumet kan det förfalla.

• Påminn undertecknare: Du kan ange att parter ska få påminnelser via e-post eller SMS om de inte har signerat dokumentet inom en viss tid.

• Redigera avsändarens namn: Om du vill använda ett annat namn än ditt eget och ditt företagsnamn i inbjudan kan du redigera avsändarens namn.

• Lägg till ett meddelande: Du kan lägga till ett personligt meddelande som ska skickas till parterna.

• Bekräfta slutförande: När du har valt en signeringsmetod och definierat inställningarna kan du slutföra dokumentet genom att välja om inbjudningarna ska skickas omedelbart eller manuellt i nästa steg. Även om du väljer att skicka inbjudningarna automatiskt kan du skicka dem igen senare om det skulle behövas.

Status och återkallelse av invitationer

I nästa steg kan du:

1. Se status för ditt dokument: Väntar på signatur(er), ofullständigt eller slutfört

2. Återkalla inbjudan för signering.

3. Signera dokumentet själv.

Du kan även:

1. Bjud in igen: Skicka en invitation till en enskild part via e-post och/eller SMS.

2. Dela länk till signering: Spara signaturen länken och dela den med parten via önskad väg.

3. Signera nu: Signera dokumentet

4. Ta bort en undertecknare

**Observera, att ta bort en signerare är endast möjligt med en touchscreen-signatur.

Nyckelord: signatur, signeringsmetod, säker elektronisk identifiering (eID), touchscreen-signatur