Signering av egna PDF-filer

Använd Docues elektroniska signering för att signera dokument som skapats utanför tjänsten

Joanna Kuortti avatar
Skrivet av Joanna Kuortti
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Förutom att signera dokument skapade i Docues tjänst, är det också möjligt att ta med egna PDF-filer till tjänsten och skicka dem för signering. Docues e-signering finns tillgänglig som en självständig funktion under fliken "Signera dokument".

1. Gå till Signera dokument och ladda upp en PDF-fil till tjänsten genom att klicka på "Bläddra" eller dra filen till fältet.

2. När du laddar upp dokumentet kan du vid behov ändra namn och språk. Genom att klicka på "Lägg till fil" kan du lägga till flera dokument som bilagor till det dokument som ska signeras. Storleken på filerna bör inte överskrida 13 MB.

3. Ange de signerande parterna. Parternas uppgifter kan fyllas i manuellt eller automatiskt genom att söka i listan med sparade kontakter.

Signeringsinbjudningarna skickas ut med hjälp av den information du matar in. Om du exempelvis endast vill skicka en inbjudan via e-post ska du således lämna fältet för telefonnummer tomt. Du kan även välja språk för varje enskild undertecknares signeringsinbjudan, lägga till ett personligt meddelande, samt välja om du vill inkludera det slutförda dokumentet som en bilaga till e-postmeddelandet.

4. Du kan även välja att ställa in turordning för signering. Genom turordningen kan du välja när i ordningen en part får del av signeringsinbjudan. Du kan även välja att skicka ut en signeringsinbjudan till flera parter samtidigt (exempelvis; grupp 2 får inbjudan först efter att grupp 1 signerat). Turordningen för signeringen går lätt att ändra genom att flytta parterna upp och ner. Signeringsgrupper skapar du genom att klicka på länkikonen.

5. Välj en signeringsmetod (läs mer om våra signeringsmetoder här). Via dina inställningar kan du lägga till en förfallodag för signering. Förfallodagen innebär att avtalsprocessen avbryts om dokumentet inte signerats innan förfallodagen. Du kan även skicka påminnelser till undertecknaren om att avtalet ännu inte signerats. Du kan redigera avsändarens namn och skriva ett gemensamt meddelande till samtliga parter. Gå vidare och bekräfta slutförandet av avtalet genom att klicka på fortsätt.

6. Om du valt turordning för signeringsinbjudningarna skickar plattformen automatiskt ut inbjudningarna i den ordning du ställt in när du trycker på fortsätt. Om du inte valt turordning för signeringsinbjudningarna får du en fråga om huruvida du vill skicka ut inbjudningarna automatiskt eller manuellt.

När alla parter signerat avtalet växlar det automatiskt till “Slutfört”. Ett meddelande skickas då ut till samtliga parter med en länk där det färdiga avtalet (eller avtalet som bilaga) går att ladda ner.

Exempel på signeringsinbjudan för e-post och SMS:

Notera! Du kan också ladda upp filer till tjänsten utan att skicka dem för att signeras.

Gå till Alla dokument och väljä Impotera. Obegränsat lagringsutrymme och avancerade sökfunktioner gör det enkelt och säkert att lagra dina dokument i Docues tjänst.

Keywords: pdf, signera, signera dokument, eget dokument,