Instruktioner för konsumenter
Hur får jag tillgång till undertecknat dokumentet?

Har du signerat ett dokument genom Docue och nu behöver du det? Läs instruktionerna här!

Elina Tiensuu avatar
Skrivet av Elina Tiensuu
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan signera dokument genom Docue, även om du inte har ett abonnemang på tjänsten. Som tjänsteleverantör har Docue av informationssäkerhetsskäl inte tillgång till dokument som upprättats av kunder eller skickats för underskrift. Att få dokumentet beror på hur lång tid det har gått sedan undertecknandet.

Det är mindre än 14 dagar från undertecknandet

Efter signering har du fått en länk via e-post eller sms, genom vilken du kan ladda ner dokumentet i PDF-format till den enhet du väljer. Efter att dokumentet är färdigt har du 14 dagar på dig att ladda upp dokumentet. Efter detta upphör nedladdningslänken av datasäkerhetsskäl.

Det har gått mer än 14 dagar sedan undertecknandet

Om det har gått mer än 14 dagar sedan undertecknandet, får du det undertecknade dokumentet från dess författare, det vill säga den person som skickade det till dig för signering. Författaren till dokumentet har originaldokumentet lagrat på sitt eget Docue-konto (om han inte specifikt har tagit bort det därifrån).

Nyckelord: signera, dokument, signera dokument,