Dokumentkort

Denna artikel går igenom dokumentkort.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För varje dokument som skapas I Docue, så skapas även ett så kallat dokumentkort. Detta dokumentkort innehåller kortfattad information om dokumentet.

Du kan öppna dokumentkortet genom att klicka på det dokument som du vill öppna genom att först klicka på" Alla dokument " eller genom att gå in i den mapp där ditt dokument ligger. Därefter klickar du på titeln av det dokument vart dokumentkort du vill öppna.

Klicka på önskat dokument för att öppna:

Dokumentkortsfunktioner

• Klickar du på pilen till höger om "Dokumentstatus" kan du se dokumentets nuvarande status och se information om möjliga signaturer. Om dokumentet är ofullständigt, kan du fortsätta skriva utkast från denna punkt. Är dokumentet däremot i läget "Väntar på underskrifter" kan du växla till signaturvyn för att få ett färdigställt dokument.

• Via knappen "Redigera" i avsnittet "Basuppigifter" kan du redigera dokumentets namn och datum, samt lägga till eventuella anteckningar till dokumentet.

• Via knappen "Redigera" i avsnittet "Mappar" kan du välja i vilken mapp dokumentet ska förvaras.

• I avsnittet "Påminnelser" kan du lägga till påminnelser för dig själv och/eller andra användare av ditt företag. Du kan till exempel skapa en påminnelse kring viktiga datum för dokument för att undvika att dem automatiskt förnyas.

• I avsnittet "Dokumentinformation" kan du se vilken dokumentmall som användes för att förbereda dokumentet och vem som skapat dokumentet.

• På höger sida av dokumentkortet kan du se dokumentet

Genom att klicka på de tre prickarna kan du öppna ytterligare alternativ

• Ladda ner dokumentet: Tjänsten öppnar dokumentet i PDF-format och du kan enkelt ladda ner det till din enhet (eller skriva ut det).

• Duplicera: Tjänsten skapar en kopia av dokumentet, som du kan redigera normalt i utkastvyn.

• Dela: Du kan dela dokumentet som en e-post-bilaga.

• Kopiera till ett annat workspace: Om du har tillgång till flera konton kan du kopiera färdiga dokument från ett konto till ett annat.

• Ta bort: Radera dokumentet från tjänsten permanent