Skapandet av mappar

Instruktioner till organisering av arkiverade dokument med hjälp av mappstrukturering

Joanna Kuortti avatar
Skrivet av Joanna Kuortti
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Som utgångspunkt arkiveras alla dokument skapade i plattformen i minst en av följande standardmappar:

Om du vill komplettera mappstrukturen kan du skapa nya mappgrupper och mappar. Observera att användare med rollen "Författare" inte har tillgång till mapparna och därför kommer dokumenten de skapar att arkiveras under "Omappade dokument". Användare med bredare rättigheter kan sortera dessa dokument i efterhand.

Du kan skapa nya mappar via dokumentkortet för varje dokument. Från "Lägg till grupp" -knappen kan du skapa nya mappgrupper, och i grupperna kan du skapa nya mappar med hjälp av "Lägg till mapp" -knappen. Kom ihåg att spara ändringarna när du är färdig. Observera att en mapp syns i arkivet först när dokument har sparats i den.

Du kan även skapa nya grupper och mappar när du är på väg att skapa ett dokument:

Eller via inställningarna i samband med redigering av användarroller.

Sökord: Arkiv, mapp, mappstruktur, användarroll, roll, användar rättigheter, synlighet, begränsning