Redigera ett dokument

Instruktioner för redigering av dokument i olika lägen

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Dokument som sparas i arkivet kan ha tre olika lägen:

1. Slutfört dokument

2. Utkast

3. Väntar på underskrifter

4. Väntar på färdigställande

5. Avbruten

1. Slutfört dokument

Om dokumentikonen framför det arkiverade dokumentet är grön är dokumentet färdigställt. Det färdiga dokumentet kan inte längre redigeras, men du kan använda funktionen "Duplicera" för att skapa ett nytt dokument med samma innehåll som du sedan kan redigera, så att du slipper bygga ett nytt dokument från början.

2. Utkast

Om dokumentikonen framför det arkiverade dokumentet är grå, är det ett pågående dokument, dvs. ett utkast som forfarande kan redigeras. Du kan redigera utkastet genom att klicka på de tre prickarna lägst till höger efter namnet på dokumentet och välja "Redigera".

3. Väntar på underskrifter

Om dokumentikonen framför det arkiverade dokumentet är gul, betyder det att dokumentet saknar åtminstone en av parternas signaturer.

Om du redigerar ett dokument som väntar på signaturer, raderas alla slutförda signeringar och signeringsinbjudningarna upphör att gälla. Observera att nya inbjudningar att signera måste skickas ut till parterna efter att dokumentet har redigerats.

Du kan redigera dokumentet genom att klicka på dokumentkortet, därefter på de tre prickarna i högra hörnet och slutligen "Återgå till redigering".

4. Väntar på färdigställande

Om du har valt att färdigställa ett dokument men inte ännu valt signeringsmetod så kommer dokumentet att få statusen "väntar på färdigställande" och ikonen kommer bli svart. För att dokumentet ska bli färdigställt krävs det att du väljer en metod för signering.

5. Avbruten

När ett dokument har skickats för signering och parterna ännu inte skrivit under inom den tidsram som du satt för signeringen, så kommer dokumentet att få statusen "avbruten" och ikonen kommer att bli orange. Ett dokument kan även få denna statusen om du återgår till att redigera dokumentet. Du kommer behöva aktivera signerings processen igen vilket kommer göra att det skickas ut nya signeringslänkar.

Nykelord: arkiv, redigera, redigerandet, hur kan jag redigera, kopiera, duplicera, editor, wordkonverterare, sparad, väntar på signeringar, slutfört, utkast.