Skapa dokument

Så skapar du enkelt ett juridiskt dokument med Docue.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med Docue kan du smidigt skapa juridiska dokument utifrån våra mallar. I denna artikeln går vi igenom hur du enkelt skapar ett avtal med Docue.

Det finns två sätt att skapa ett dokument på:

1. Du börjar med att klicka på "Skapa dokument" i högerspalten och väljer därefter vilken mall det är du vill ha.

2. Du söker upp den mall du vill ha och klickar sedan på "skapa dokument".

När du skapat ditt dokument kan du ange önskat namn på dokumentet och sedan välja den mapp där du vill spara ner dokumentet. När du har valt mappen klickar du dig vidare på "Skapa dokument".

Nästa steg är att fylla i alla uppgifter i dokumentet och för att sedan kunna gå vidare till att slutföra dokumentet genom att klicka på "Fortsätt" längst ner på sidan.

**Observera att det inte kommer vara möjligt att färdigställa dokumentet om du missat att fylla i någon uppgift någonstans i dokumentet

Slutföra dokumentet.

När du kommit till delen "Slutför dokument" kan du välja signaturmetod, redigera undertecknarens/undertecknarnas kontaktuppgifter samt ställa in olika inställningar för signeringsprocessen:

• Ange ett utgångsdatum om du vill avbryta signering av dokumentet om det inte är signerat före ett visst datum.

• Ställ in automatiska påminnelser som skickas automatiskt med önskade intervall om dokumentet inte är signerat.

• Redigera avsändarens namn om du vill använda något annat än ditt eget och ditt företags namn i inbjudan.

• Lägg till ett meddelande som skickas automatiskt till parterna.

Genom att klicka på "Fortsätt" bekräftar du att du är klar och kan därmed välja om signaturförfrågningarna ska skickas automatiskt eller om du ska skicka dem själv i nästa steg.

Signering och signaturinställningar

Du kan fortfarande granska innehållet i ditt dokument i sin helhet. Om du behöver göra ändringar kan du gå tillbaka genom att klicka på "Redigera dokument".

** Observera, att återgå till redigeringsläget kommer att ogiltigförklara dokumentets signaturer och skickade signaturförfrågningar, så vi rekommenderar att du noggrant granskar dokumentet innan du slutför det.

I signeringsläge kan du även:

a) ladda ner dokumentet till din enhet som en PDF-fil

b) kopiera dokumentet till ett nytt utkast

c) skicka dokumentet via e-post som en PDF-fil till den person du vill

d) flytta dokumentet till en mapp

e) radera dokumentet.

Om signaturförfrågningarna inte har skickats automatiskt kan du skicka dem från knappen "Skicka signaturförfrågningar". Du kan fylla i mottagarens kontaktuppgifter för signaturförfrågan och redigera signaturinställningarna.

I detta steg kan du även lägga till ytterligare information och metadata till dokumentet, vilket gör det lättare att arkivera, filtrera och söka efter dokument i arkivet.

Nyckelord: Skapa dokument, Signering, Redigera dokument