Asiakirjan laatiminen

Ohjeet asiakirjan laatimiseksi Docue Drivessä

Päivitetty yli viikko sitten

Asiakirjan laatimisen aloittaminen onnistuu +Laadi asiakirja -kohdasta.

Kirjaa asiakirjalle haluamasi nimi ja valitse, mihin kansioon haluat tallentaa asiakirjan. Vaihtoehtoisesti voit luoda kokonaan uuden kansion.

Kansion valinnan jälkeen, siirry eteenpäin Laadi asiakirja -kohdasta.

Täytä asiakirja valmiiksi ja siirry viimeistelemään asiakirja valitsemalla Jatka.

Asiakirjan viimeistely

Asiakirjan viimeistely -kohdassa pääset valitsemaan allekirjoitustavan, muokkaamaan allekirjoittajan / allekirjoittajien yhteystietoja sekä tallentamaan valinnaisia asetuksia:

1. Aseta vanhenemispäivä, jos haluat peruuttaa asiakirjan allekirjoittamisen, mikäli asiakirjaa ei ole tiettyyn päivämäärään mennessä allekirjoitettu.

2. Aseta automaattisia muistutuksia, jotka lähtevät automaattisesti halutuin aikavälein, mikäli asiakirjaa ei ole allekirjoitettu.

3. Muokkaa lähettäjän nimeä, mikäli haluat käyttää kutsussa jotakin muuta kuin omaasi ja yrityksesi nimeä.

4. Lisää viesti, joka lähetetään osapuolille automaattisesti, ellei heille ole määritetty henkilökohtaista viestiä.

Klikkaamalla Jatka vahvistat viimeistelyn ja pääset valitsemaan, lähtevätkö allekirjoituskutsut automaattisesti vai lähetätkö ne itse seuraavassa vaiheessa.

Allekirjoittaminen ja allekirjoitusasetukset

Seuraavaksi pääset vielä tarkistamaan asiakirjasi sisällön kokonaisuudessaan. Mikäli sinun täytyy tehdä muutoksia, pääset palaamaan takaisin Muokkaa asiakirjaa -kohdan kautta. Asiakirjan palauttaminen muokkaustilaan mitätöi asiakirjan allekirjoitukset sekä lähetetyt allekirjoituskutsut, siksi suositamme, että asiakirja tarkastetaan huolella ennen viimeistelyä.

Tässä tilassa pääset myös

a) lataamaan dokumentin laitteellesi pdf-tiedostona

b) kopioimaan asiakirjan uudeksi luonnokseksi

c) lähettämään asiakirjan sähköpostitse pdf-tiedostona haluamallesi henkilölle

d) siirtämään asiakirjan kansioon sekä

e) poistamaan asiakirjan.

Mikäli allekirjoituskutsut eivät ole lähteneet automaattisesti, voit lähettää ne Lähetä allekirjoituskutsut -näppäimestä. Voit täydentää vastaanottajan yhteystiedot allekirjoituskutsua varten ja muokata allekirjoitusasetuksia.

Tässä vaiheessa pääset myös lisäämään lisätietoja ja metatietoja asiakirjalle, mikä helpottaa asiakirjojen arkistointia, suodattamista ja etsimistä arkistosta.

Asiasanat: asiakirja, laatiminen,