1. Siirry sivupalkista kohtaan ”Sopimuskone”.

2. Syötä hakukenttään etsimäsi asiakirjamallin nimi tai siihen liittyvä hakusana, tai valitse haluamasi kategoria.

3. Valitse asiakirjamalli klikkaamalla sen nimeä.

4. Paina ensin "Laadi" ja täydennä tarvittaessa laadittavan asiakirjan arkistotietoja ennen kuin valitset "Aloita laatiminen".

5. Laadi asiakirja Sopimuskoneen kysymysten ja infopallojen avulla.

Voit myös tarvittaessa jatkaa myöhemmin sopimuksen tekoa painamalla "Jatka myöhemmin" painiketta.

Suosituimpiin tuotepaketteihin kuuluen käyttäjillämme on tukenaan myös "Kysy Juristilta" -palvelu. Lisätietoa täällä.

6. Valitse allekirjoitustapa ja vahvista valinta.

7. Allekirjoitustavan valinnan jälkeen ohjaudut allekirjoitussivulle. Jos olet itse allekirjoittavana osapuolena tai pyydät toiselta allekirjoituksen kohtaamistilanteessa omalle laitteellesi, paina allekirjoittajan nimen perästä "Allekirjoita". Allekirjoituksen piirtämisen jälkeen paina "Hyväksy".

Jos olet tallentanut allekirjoitusnäytteesi henkilötilisi tietoihin, allekirjoitustasi ehdotetaan sinulle allekirjoitusnäytössä automaattisesti. Voit halutessasi myös lähettää itsellesi allekirjoituskutsun.

Kutsu sen jälkeen muut osapuolet allekirjoittamaan asiakirja painamalla jokaisen kutsun tarvitsevan allekirjoittajan kohdalla "Kutsu" painiketta. Allekirjoituskutsu voidaan lähettää sähköpostilla, kutsulinkillä tai tekstiviestitse.

8. Lisävalinnat-painikkeen kautta voit valita allekirjoituskutsun kielen sekä halutessasi kirjoittaa oman saateviestin kutsun vastaanottajalle. Jos kutsut osapuolen allekirjoittamaan sopimuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla, syötä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja paina ”Kutsu”. Allekirjoituskutsu on nyt lähetetty.

Alla esimerkkikuva sähköpostitse lähetetystä allekirjoituskutsusta:

Kaikille osapuolille lähtee automaattisesti ilmoitus, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet asiakirjan.