A) Video-ohje asiakirjan laatimiseen Sopimuskoneella ja allekirjoittamiseen SopimusSignilla:

B) Tekstiohje Sopimuksen laatimiseen Sopimuskoneella ja allekirjoittamiseen SopimusSignilla:

1. Siirry Sopimustilin sivupalkista kohtaan ”Sopimuskone”.

2. Syötä hakukenttään etsimäsi asiakirjamallin nimi tai siihen liittyvä hakusana, tai valitse haluamasi kategoria.

3. Valitse asiakirjamalli klikkaamalla sen nimeä.

4. Paina "Laadi asiakirja" ja täydennä tarvittaessa laadittavan asiakirjan arkistotietoja ennen kuin valitset "Aloita laatiminen".

5. Laadi asiakirja Sopimuskoneen kysymysten ja infopallojen avulla.

6. Valitse allekirjoitustapa ja vahvista valinta.

7. Allekirjoitustavan valinnan jälkeen ohjaudut allekirjoitussivulle. Jos olet itse allekirjoittavana osapuolena tai pyydät toiselta allekirjoituksen kohtaamistilanteessa omalle laitteellesi, paina allekirjoittajan nimen perästä "Allekirjoita". Allekirjoituksen piirtämisen jälkeen paina "Hyväksy".
Jos olet tallentanut allekirjoitusnäytteesi henkilötilisi tietoihin, allekirjoitustasi ehdotetaan sinulle allekirjoitusnäytössä automaattisesti. Voit halutessasi myös lähettää itsellesi allekirjoituskutsun.
Kutsu sen jälkeen muut osapuolet allekirjoittamaan asiakirja. Allekirjoituskutsu voidaan lähettää sähköpostilla, kutsulinkillä tai tekstiviestitse.

8. Lisävalinnat-painikkeen kautta voit valita allekirjoituskutsun kielen sekä halutessasi kirjoittaa oman saateviestin kutsun vastaanottajalle. Jos kutsut osapuolen allekirjoittamaan sopimuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla, syötä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja paina ”Kutsu”. Allekirjoituskutsu on nyt lähetetty.

Alla esimerkkikuvat sekä tekstiviestitse että sähköpostitse lähetetystä allekirjoituskutsusta.

Tekstiviestikutsu:

Sähköpostikutsu:

Kaikille osapuolille lähetetään ilmoitus, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet. Ilmoitus lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla. Jos jollakin asiakirjan allekirjoittajalla ei ole Sopimustiliä, hänellä on 24 tuntia aikaa tallentaa valmis asiakirja itselleen ilmoituksessa olevan linkin kautta. Laatijan versio asiakirjasta tallentuu automaattisesti hänen Sopimustilinsä Arkisto-välilehdelle.