Vahva sähköinen allekirjoittaminen
Päivitetty yli viikko sitten

Docuen verkkopalvelussa voi valita allekirjoitustavaksi joko sähköisen allekirjoituksen tai vahvan sähköisen allekirjoituksen. Molemmat allekirjoitustavat ovat juridisesti päteviä.

Tässä tukiartikkelissa neuvotaan palvelun kautta lähetetyn asiakirjan allekirjoittaminen. Allekirjoitustapa riippuu siitä, kumman tavan asiakirjan laatija on valinnut.

Vahva sähköinen allekirjoittaminen

1. Allekirjoituskutsun avaaminen

Esimerkki testiviesteihin tulleesta kutsusta. Kopioi PIN-koodi ja klikkaa linkkiä.

Esimerkki sähköpostiin tulleesta kutsusta. Kopioi nuolen osoittama koodi ja klikkaa "Esikatsele ja allekirjoita asiakirja".

2. PIN-koodin syöttäminen.

Syötä PIN-koodi ja jatka klikkaamalla "Avaa asiakirja".

3. Kansalaisuuden valinta

Pääset valitsemaan allekirjoittajan kansalaisuuden. Tällä hetkellä vahva sähköinen allekirjoittaminen toimii suomalaisilla ja ruotsalaisilla pankkitunnuksilla. Jos allekirjoittajalla ei ole suomalaisia tai ruotsalaisia pankkitunnuksia, voitte valita allekirjoitustavaksi sähköisen allekirjoittamisen.

Valitse "Esikatsele ja allekirjoita", niin pääset tarkastelemaan asiakirjaa ja allekirjoittamaan sen.

4. Asiakirjan tarkastaminen

Tarkasta asiakirja ja valitse "Allekirjoita asiakirja" jatkaaksesi tunnistautumiseen.

5. Pankin valinta

Valitse pankki listasta. Saat näkyviin lisää vaihtoehtoja skrollaamalla listaa alaspäin.

6. Viimeistely

Viimeistele allekirjoittaminen oman pankkisi tunnistautumismenetelmän avulla. Kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet asiakirjan, saat viestin ja pääset avaamaan ja lataamaan asiakirjan sähköpostiisi tai tekstiviesteihisi tulleen linkin kautta. Tämä linkki on voimassa 14 vuorokautta tietoturvasyistä.

Asiasanat: allekirjoittaminen, vahva sähköinen allekirjoitus, sähköinen allekirjoitus