Tilinpäätöksen voi allekirjoittaa sähköisesti Docuen palvelulla.

Allekirjoittaminen tapahtuu kahdessa vaiheessa: Ensin tilinpäätöksen allekirjoittaa päätösvaltainen hallitus, ja sen jälkeen kutsu lähetetään tilintarkastajalle.

Tilinpäätöksen allekirjoituspäivämääräksi tallentuu automaattisesti jokaisen allekirjoittajan osalta se päivä ja kellonaika, jolloin sähköinen allekirjoitus tosiasiallisesti tehdään.

Tilinpäätösmerkintä sisällytetään allekirjoitettavaan tiedostoon.

Ohje tilinpäätöksen allekirjoittamiseen vaihe vaiheelta:

1. Siirry Sopimustilin sivupalkista Allekirjoitus-välilehdelle. Lataa tilinpäätös PDF-muodossa tietokoneeltasi valitsemalla "Selaa" tai raahaamalla tiedosto kenttään.

2. Määrittele asiakirjan nimi, ja täytä hallituksen jäsenten sekä tilintarkastajan tiedot.

3. Valitse allekirjoitustapa, varmista että "Lähetä kutsut automaattisesti" -kohta ei ole valittuna, ja vahvista valinta "Tallenna" -painikkeella.

4. Lähetä allekirjoituskutsut ensin hallituksen jäsenille ”Kutsu” -painikkeen kautta. Kutsu voidaan lähettää esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestitse (tarkemmat ohjeet täällä). "Näytä arkistokortti" -kohdasta pääset valitsemaan mihin kansioihin asiakirja arkistoidaan.

5. Kun hallituksen jäsenten allekirjoitukset näkyvät asiakirjalla, lähetetään kutsu tilintarkastajalle.

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet tilinpäätöksen.

Hakusanat: tilinpäätös, tilinpäätöksen allekirjoittaminen, sähköinen allekirjoitus, SopimusSign, allekirjoitettava, allekirjoitustoiminto, allekirjoita